Shireen i show skupina Shireen

 

Irena Sertic – Shireen rođena je u Karlovcu, odrasla u Udbini te nakon Filozofskog fakulteta i završenih studija povijesti i lingvistike, ostaje živjeti u Zagrebu.

Njezin plesni put počeo je jako rano jer se kao dijete bavila ritmikom i plesala folklor šest godina.

Voditeljica je plesne udruge Shireen te voditeljica rekreativnih orijentalnih grupa Gulbahar (ženska grupa) i Kahriman (muška grupa) kao i bellynesian grupe Luana koje djeluju u sklopu Plesnog centra Salsa u Zagrebu. Članica je romske skupine Romani chaj i hrvatske show grupe Trio Fantastiko koja na festivalu Oriental love 2015. osvaja treće mjesto u kategoriji show grupa.

Fasciniranost orijentalnim plesom vodio ju je kroz škole “Zuzana”, “Nefertiti” i “Ritam plesa” i na tom putu upoznala se s mnogim stilovima poput polinezijskog i romskog . Jedno vrijeme bila je članica i voditeljica plesne skupine Nefertiti.

Rekreativno je plesala kod instruktora latino-američkih, standardnih i društvenih plesova Tihomira Ciglera i Filipa Debeleca.

Njezin osebujan i ženstven stil stečen je kroz godine rada i plesa u različitim stilovima: orijentalnom, polinezijskom, romskom i latino plesu.

Želja joj je pokazati koliko je ples kojim se bavi pozitivan, koliko je nebitno bavite li se samo rekreativno ili se njime bavite profesionalno, jer je najvažnije kako dočaravate taj dah Orijenta i s koliko nesebičnosti i osjećaja dijelite svoju plesnu ljubav s publikom, jer to je ono što se broji i što vas čini jedinstvenom.

2016. godine započela je novi projekt i organizirala Oriental Fusion Stars festival u Zagrebu.

Voditeljica je show skupine Shireen.

—————————————————————————-

Irena Sertic – Shireen was born in Karlovac, grew up in Udbina and after graduation on Faculty of history and linquistics remains in Zagreb.

She danced rhythm and folklore since childhood, for more then six years.

She is the owner of the dance association Shireen and is a leader of recreational oriental groups Gulbahar (women group) and Kahriman (men group) and bellynesian group Luana in Salsa Dance Center in Zagreb. Also, she is a member of Croatian show group Trio Fantastiko who won a third medal at the festival Oriental love 2015.

She was a member of oriental dance schools Zuzana, Nefertiti and Rythm of dance until she starts her own dance path. For a time she was a member and a leader of the Nefertiti dance group.

Shireen dances LA with instructors Tihomir Cigler and Filip Debelec.

Her distinctive and feminine style is accomplished through years of oriental dances, polinesian, roma and LA dance.

In the last year 2016. she started the new project and organized Oriental Fusion Stars festival in Zagreb.

She is a leader of a show group Shireen.

http://www.shireen.com.hr

http://www.orientalfusion.com.hr

https://www.facebook.com/Shireen-509827582504958/

https://www.facebook.com/Oriental-Fusion-Stars-17457263223…/

Odgovori