Exotic polynesian fusion – Shireen

 

 

 

Radionica je osmišljena kao nevjerojatan spoj tri senzualna plesna stila koji će kao podlogu imati polinezijski ples iz kojeg ćemo učiti osnovne pokrete i tehniku izvođenja, prije svega pokrete s bokovima te stvarati i kombinacije izolacija, pokreta i emocije kao neizostavnog dijela polinezijskog plesa. Sve naučeno povezat ćemo u jednostavnu koreografiju. Latino i orijentalni začiniti će našu plesnu priču.

Ples je živ organizam. Mijenja se, raste i stvara predivne kombinacije. Usudite se biti dio egzotic fusion plesne priče. Plesno predznanje nije potrebno. Radionica je osmišljena i za one koji će se po prvi put sresti s navedenim plesnim pravcima.

 

Irena Sertic  – Shireen rođena je u Karlovcu, odrasla u Udbini te nakon Filozofskog fakulteta i završenih studija povijesti i lingvistike, ostaje živjeti u Zagrebu.

Njezin plesni put počeo je jako rano jer se kao dijete bavila ritmikom i plesala folklor šest godina.

Voditeljica je plesne udruge Shireen te voditeljica rekreativnih orijentalnih grupa Gulbahar(žene) i Kahriman(muškarci) kao i bellynesian grupe Luana, koje djeluje u sklopu Centra za življenje A’Mariyah u Zagrebu. Članica je romske skupine Romani chaj i hrvatske show grupe Trio Fantastiko koja na festivalu Oriental love 2015. osvaja treće mjesto u kategoriji show grupa.

Fasciniranost orijentalnim plesom vodio ju je kroz škole “Zuzana”, “Nefertiti” i “Ritam plesa” i na tom putu upoznala se s mnogim stilovima poput polinezijskog i romskog . Jedno vrijeme bila je članica i voditeljica plesne skupine Nefertiti.

Rekreativno je plesala kod instruktora latino-američkih, standardnih i društvenih plesova Tihomira Ciglera, a sada kod Filipa Debeleca i Kasije Šturlan.

Njezin osebujan i ženstven stil stečen je kroz godine rada i plesa u različitim stilovima: orijentalnom, polinezijskom, romskom i latino plesu.

Želja joj je pokazati koliko je ples kojim se bavi pozitivan, koliko je nebitno bavite li se samo rekreativno ili se njime bavite profesionalno, jer je najvažnije kako dočaravate taj dah Orijenta i s koliko nesebičnosti i osjećaja dijelite svoju plesnu ljubav s publikom, jer to je ono što se broji i što vas čini jedinstvenom.

  1. godine započela je novi projekt i organizirala Oriental Fusion Stars festival u Zagrebu.

Odgovori