Bollywood – Jana Mankoč

Bollywood je naziv za indijsku filmsku industriju (sastoji se od dijelova riječi Bombay, odnosno grada u kojem je nastao, i Hollywood, američke filmske industrije).

Bollywood kao ples je kombinacija brojnih plesova, a njen temelj čine klasični i folklorni indijski plesovi uz koje se dodaju kombinacije drugih stilova plesa ( orijentalni ples, hip hop, latinoamerički plesovi…)

-Jana Mankoč započela je plesnu karijeru plešući trbušni ples, a onda se 2006. godine zaljubila u indijske plesove i od 2007. putuje u Indiju gdje svake godine uči i napreduje. 2009. godine postaje vlasnica plesne škole Moonsun. Organizator je i idejni začetnik plesnog mjuzikla ‘Moonsun wedding’, a vodila je radionice u Sloveniji, Srbiji i Italiji. Osvojila je brojne medalje sa svojom plesnom grupom na takmičenjima u Njemačkoj i Italiji, a koreografirala je sve plesne scene u talijanskom filmu ‘Babylon sisters’ (2017). Trenutačno podučava Odissi, Bollywood i trbušni ples u Kopru (Slovenija), Trstu i Udine (Italija). Za više informacija posjetite www.moonsun.si

Odgovori