Plesna skupina Azziza – Shaaby

Aziza – plesna skupina koja se sastoji od 4 plesačice orijentalnog plesa, koje već niz godina grade svoju ljubav prema istom. Ime Aziza arapskog je porijekla i u prijevodu znači moćna, dragocjena.

Osim što zajedno plešu i stvaraju u Azizi svaka od članica radi na sebi individualno – neke su učiteljice plesa, neke plešu i druge plesne stilove pored orijentalnog te neke idu na inozemne festivale orijentalnog plesa.

Sudjelovale su na natjecanju International Dance Open 2022 na kojem su osvojile prvo mjesto. Svakim danom rastu kao grupa i plesanjem pred publikom žele podijeliti emocije i doživljaje koje u njima stvara orijentalni ples, ali pri tomu se i dobro zabaviti.

Ovoga puta predstaviti će nam shaabi kroz koji se spajaju ulični i moderni orijentalni ples, uz dodatak dramskih elemenata. Svojim nastupom na zabavan način prikazati će tekst pjesme “Bum bum” Mohameda Ramadana, prema kojem se on počne drugačije ponašati nakon što mu netko ubaci alkohol u sok tijekom noćnog izlaska. Ipak, alkohol svatko treba konzumirati u umjerenim količinama i uz osobni pristanak.

Odgovori