Amani Oriental – 1000 noć / WS Choreography inspired by Golden era and Persian

Amani je poznata škola koja pored orijentalnog plesa njeguje i folklor arapskih zemalja, čija je osnivačica i voditeljica Aleksandra Kondić ili Amani Oriental već godinama poznata publici u cijeloj regiji.

U njenom plesnom opusu, kao iu njenoj školi, brojni su plesni stilovi i rekviziti koji se retko viđaju na pozornicama širom Srbije, a ona velikodušno nudi svoje znanje, iskustva i savete plesačima na svojoj facebook stranici Škola orijentalnog plesa Amani i Arapski folklor.

Također, njezin pionirski zahvat u proučavanju manje poznatih stilova Istoka svojedobno je izgradio njezin plesni stil.  Aleksandra se trudi zadržati tradicionalniji stil klasičnog orijentalnog plesa koliko i folklorne stilove. Manje poznati stilovi, koje za sada samo Aleksandra izvodi u Srbiji, su ples sa šamadanom (platno sa vatrom), turski rimski havasi, iranski bandari, avganistanski logari, klasični perzijski, poi velovi i mnogi drugi.

Uz svjetski poznate instruktore, Aleksandra najviše voli učiti u Egiptu od domaćih ljudi koji nemaju veze sa svijetom plesa jer tako može prenijeti duh Egipta na pozornicu.

Poznati instruktori s kojima je radila su Leila Molaei (Ir/UK), Simona Jović (Srb/Fra), Katherina Shereen (Cz), Mateja Mikulan (Slo), Jamila (Pl), Aziza (Ca) i mnogi drugi.

Na radionici Choreography inspired by Golden era and Persia, Amani će vas naučiti neke od osnovnih pokreta klasične Perzije i Zlatne ere, te kako ih kombinirati za prelijepe elegantne koreografije koje odišu senzualnim duhom crno-bijelih filmova 40-ih godina, a pokazuju duh Egipta i eleganciju plesačica s dvorova Perzije.

 

Više o Amani pročitajte na njenoj facebook stranici:

https://www.facebook.com/dancestudioamani

Odgovori