Shireen

Irena Sertic – Shireen rođena je u Karlovcu, odrasla u Udbini te nakon Filozofskog fakulteta i završenih studija povijesti i lingvistike, ostaje živjeti u Zagrebu.

Njezin plesni put počeo je jako rano jer se kao dijete bavila ritmikom i plesala folklor šest godina.

Voditeljica je Plesne Udruge Shireen, Studija plesa Shireen te istoimene plesne skupine Shireen. Bavi se i podučava orijentalni, tribal, romski, polinezijski, bellynesian i fuzijske plesove te je voditeljica orijentalnih grupa Gulbahar, Emina i Kahriman (muška grupa) te bellynesian grupe Luana. Članica je hrvatske show grupe Trio Fantastiko koja na europskom festivalu Oriental love 2015. osvaja treće mjesto u kategoriji show grupa.

Njezin osebujan i ženstven stil stečen je kroz godine rada i plesa u različitim stilovima i stječe se i dalje: orijentalnom, polinezijskom, romskom i latino plesu te kroz plesne radionice mnogih plesača orijentalnih stilova (Lubna i Osama Eman (Egipat), Yasmina Ramzy (Canada), Ahmed Fekry (Egipat), Leila Oriental (Srbija), Daria Mitskevich (Ukrajina), Azad Kaan (Turska), Vjekoslav Didović (Hrvatska), Karim Nagi (Egipat), Marina Oganyan (Rusija), Wael Mansour (Egypt/Italy), Shahrzad Khorsandi (Iran/USA), Esmeralda Colabone (Brasil)…

Želja joj je pokazati koliko je ples kojim se bavi pozitivan, koliko je nebitno bavite li se samo rekreativno ili se njime bavite profesionalno, jer je najvažnije kako dočaravate taj dah Orijenta i s koliko nesebičnosti i osjećaja dijelite svoju plesnu ljubav s publikom, jer to je ono što se broji i što vas čini jedinstvenom.

  1. godine započela je novi plesni projekt i dosada su iza nje dva uspješna međunarodna festivala Oriental Fusion Stars, održana u Zagrebu kao gradu domaćinu ovog jedinstvenog događaja.

Više o njoj:

Web: www.shireen.eu

          www.orientalfusion.com.hr

Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCq9zDATJRgeIpdvtcvJh01Q/videos

Inst.:

Irena Sertic – Shireen

https://www.facebook.com/Shireen-509827582504958

Fb:

https://www.facebook.com/Oriental-Fusion-Stars-1745726322365231/?ref=bookmarks

https://www.facebook.com/Shireen-509827582504958/

 

 

Odgovori