Petra Vešligaj

Petra pleše od svoje šeste godine, kada je prvi put stala na plesni podij u plesnom klubu Velenje pri Dragu i Vereni Šulek, za koju se godinama natjecala kao plesačica LA i ST. Na natjecanjima u Sloveniji, bivšoj Jugoslaviji i na međunarodnim natjecanjima osvojila je najviša mjesta. Nakon što je završila karijeru, nije prestala plesati, ali je pokušala i druge vrste. Nastavila je plesati jazz balet u Glazbenoj školi Frana Koruna Koželjskog Velenje na plesnom odjelu kod Dragice Mavec.

Započela je studij, a time i uzela duži plesni odmor. Budući da je ples dio njenog života, vratila se na plesni podij 2002. godine na poziv kolege plesača Mihe Rabiča i počela podučavati ples za odrasle. Kasnije je postavila svoj Studio Magic Step i vodila ga do rođenja prvog djeteta. Za to je vrijeme postala Zumba instruktor te vodila tečajeve zumbe, latino plesova i aerobika kao i plesove za djecu.

Obrazovala se  na Fakultetu za Sport Ljubljana na  radionicama iz područja plesa, a u isto je vrijeme počela  istraživati ​​orijentalni ples, glazbu i kulturu orijenta. Godine 2009. počela je raditi s Mojcom Robič i plesnom školom Spin sa kojom i danas suraduje. Budući da ju je orijentalni ples sve više interesirao, nakon samoukih početaka počelase  obrazovati kod Ksenije Visket i uz njenu i pomoć Kuće Zahir, koja i dan danas ugošćava sjetska imena iz svijeta orijentalnog plesa, nastavila se obrazovati  kod  poznatih imena kao što su Jillina Carlano, Sonia Ochoa, Katerina Joumana, Joana Sahirah, Shahrzad Khorsand, Esmeralda Colabone, Ryan Yonguchao, Lauren Boldt i Nataše Kočar KUD Bayani.

Od 2002. godine kao vanjski suradnik, suraduje sa različitim društvima: plesnom školom Spin, Plesnim studiem Plohl, Planetom Fortuna, gdje vodi satove latino plesova i formacija, društvenih plesova, dječijih plesova i orijentalnih.

U rujnu 2019. pokreće svoj centar plesa LOTUS, gdje vodi satove društvenog plesa, dječje joge, facial yoge i trbušnih plesova.

Njezin moto: Nikada ne budi  sretan s onim što jesi, ako želiš postati ono što nisi, jer tamo postaješ zadovoljan, ostat ćeš.

Odgovori