Shireen i Plesna skupina Shireen

Irena Sertic – Shireen rođena je u Karlovcu, odrasla u Udbini te nakon Filozofskog fakulteta i završenih studija povijesti i lingvistike, ostaje živjeti u Zagrebu.

Njezin plesni put počeo je jako rano jer se kao dijete bavila ritmikom te plesala folklor dugi niz godina., a rekreativno i latino plesove.

Voditeljica je Plesne Udruge Shireen, Plesnog studija te istoimene Plesne skupine Shireen, mlade i talentirane skupine čije vrijeme tek dolazi.  Instruktorica je orijentalnog plesa, polinezijskog i fuzijskih plesova. Voditeljica je ženskih orijentalnih grupa Gulbahar, Emina, Zara i Amina te je jedno vrijeme vodila i grupu Kahriman (muška grupa), ali i polinezijsku grupu Luana. Bila je također i članica hrvatske show grupe Trio Fantastiko koja na festivalu Oriental love 2015. osvaja treće mjesto u kategoriji show grupa.

Njezin osebujan i ženstven stil stečen je kroz godine rada i plesa u različitim stilovima: orijentalnom, polinezijskom, romskom i latino plesu te kroz plesne radionice mnogih plesača orijentalnih stilova: Lubna i Osama Eman (Egipat), Yasmina Ramzy (Canada), Ahmed Fekry (Egipat), Leila (Srbija), Daria Mitskevich (Ukrajina), Azad Kaan (Turska), Vjekoslav Didović (Hrvatska), Karim Nagy (Egipat), Marina Oganyan (Rusija), Wael Mansour ( Egypt/Italy), Shahrzad Khorsandi (Iran/USA), Esmeralda Colabone (Brasil), Sonia Ochoa (USA), Jillina Carlano(USA).

Želja joj je pokazati koliko je ples kojim se bavi pozitivan, koliko je nebitno bavite li se samo rekreativno ili se njime bavite profesionalno, jer je najvažnije kako dočaravate taj dah Orijenta i s koliko nesebičnosti i osjećaja dijelite svoju plesnu ljubav s publikom, jer to je ono što se broji i što vas čini jedinstvenom.

Projekt Oriental Fusion Stars započela je 2016. godine i otada su iza nje tri uspješna međunarodna festivala. Grad Zagreb domaćin je ovog jedinstvenog događaja. 

Više o njoj:

Web: www.shireen.eu

          www.orientalfusion.com.hr

Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCq9zDATJRgeIpdvtcvJh01Q

https://www.youtube.com/channel/UCq9zDATJRgeIpdvtcvJh01Q

Inst.:

Irena Sertic – Shireen

Fb:

https://www.facebook.com/Oriental-Fusion-Stars-1745726322365231/

https://www.facebook.com/Shireen-509827582504958/

https://www.facebook.com/Plesni-studio-Shireen-232295470968660/

Odgovori