Oriental duo Santam

 

Tamara i Aleksandra iz Celja su članice orijentalskoga dua Santam, koje su si u svojoj 15 godišnjoj karijeri nakupile mnogo iskustava na području orijentalskog plesa. Njihova plesna put je započela kod učiteljice plesa Lorene Hus, kojoj su predane još i danas, jer ih je kroz mnoge godine naučila ženstvenosti, eleganciji, osjećajnosti i poštivanja svojeg tijela takovog kakvo je. Svoje znanje nadograđuju i na raznim radionicama  (Nika Mlakar, Katerina Joumana, Laila el Rabadi., akademija Bayani Orient).

Stil njihovog plesa je moderni belly dance:  osnova je egipatski stil orijentalskog plesa,  kojemu dodaju elemente modernog plesa, kao što je samba, tango, trible i druge različite stilove. S dodatkom elemenata različitih orijentalskih stilova su doradile poseban in osobni stil, koji je prilagođen publiki zapadnog svijeta.

Plesačice redno sudjeluju s humanitarnim društvom  Lions klub Celje Mozaik za kojeg nastupaju u dobrotvorne svrhe.

Obe plesačice su educirane učiteljice orijentalskog plesa i znanje dijele s polaznicama tečaja u športskom društvu Top Fit Celje, gdje djeluje njihova plesna skupina Top Fit Orientalke. Više o njima možete pročitati na njihovoj web stranici http://santam-oriental.si/.

Odgovori