Celeste

 

Plesna skupina Celeste dolazi iz Udruge za promicanje plesa ”Zuzana” pod vodstvom Ivanke Kovačić i predstavlja orijentalni ples, poznatiji kao trbušni, odnosno ples s dugom poviješću i tradicijom, koji osim kod žena, u posljednje vrijeme je sve popularniji i kod muškaraca.

Svoje znanje prenosimo na nove članice udruge i uživamo u zajedničkom druženju uz ritmove orijenta.

Ugodno se zabavljamo, plešemo razne koreografije te treniramo do kasnih noćnih sati. Naši nastupi su dugogodišnji. Također smo sudjelovale na raznim domjencima, svadbama,rođendanima i festivalima, te svake godine u “Lisinski pleše pod maskama”.

Orijentalni ples rasprostranjen je ne samo u svijetu, već i u Hrvatskoj. U Zagrebu djeluje nekoliko plesnih škola koje aktivno dijele plesna znanja, a nije isključivo ljepota ovog zanosnog plesa ono što privlači mnoge djevojke i žene već i činjenica kako je trbušni ples odličan za duh i tijelo.

Zanosne melodije, prekrasni kostimi te rekviziti poput svijeća, velova, mačeva i činelica sastavni su dio kulture orijentalnog plesa, a neke od njih bit će moguće vidjeti i u sklopu predstave.

Odgovori