Sarasvati Tribe

Velika dobrodošlica Sarasvati tribe skupini i djevojkama koje su ljubav prema ATS stilu pretočile u svoju plesnu obitelj specifičnog plesnog vokabulara! 

Sarasvati tribeSarasvati, hinduistička božica znanja, glazbe i umjetnosti, pod svoje okrilje stavila je šest plesačica sa dugogodišnjim zajedničkim plesnim iskustvom i stvorila plesnu obitelj koja od 2015. godine pleše pod imenom Sarasvati tribe.

Ljubav prema glazbi, plesu i umjetnosti ispreplela je životne putove ovih plesačica i utkala ih u veliku zajednicu ATS® plesnog stila.

ATS® (American Tribal Style®) nastao je u Americi 80-ih godina prošlog stoljeća. Njegova kreatorica, Carolena Nericcio Bohlman i danas je aktivna na plesnoj sceni i u plesnoj zajednici koja broji preko tisuću plesačica i plesača te preko 140 sestrinskih studija diljem svijeta.

ATS® je je moderan stil trbušnog plesa jasno definiran  s primarnim obilježjem  grupne improvizacije, specifičnog plesnog vokabulara i kostima te određenim smjernicama za vođenje i praćenje. Nastao je iz plemesnkih plesova sjeverne Afrike, indijskih folklornih plesova te španjolskog Flamenca.  Upravo zbog naglaska na imporvizaciji u ovom plesnom stilu, potrebna je velika doza povjerenja među plesačicama koje se stvara kroz samokontrolu i preciznost u izvedbi znakova i pokreta.  American tribal style®je plesni jezik koji omogućava da u bilo kojem trenutku možemo kroz ples komunicirati s plesačicom ili više njih koje možda susrećemo po prvi put.

Upravo navedena plesna kohezija povezala je članice plesne skupine Sarasvati Tribe i učinila da njihovo malo pleme postane obitelj glazbe i plesa u plesnom studiju Alapadma. Sarasvati tribe čine Suzana Bedić, Maja Grdić Jarak, Ivana Hećimović Duvnjak, Maja Tutavac, Silvija Matić i Petra Volarević.


Sarasvati, the Hindu goddess of knowledge, music and arts, has taken under her protection six
dancers who have been dancing together for many a year, and thus, in 2015, created a dance
family called Saraswati tribe. Lives of these dancers were interlaced by their love of music,
dance and arts, and together they form a part of the large community of the ATS dance style.
ATS® (American Tribal Style®) was created in America in 1980s. Its creator Carolena
Nericcio Bohlman is still active on the dance scene and in the community of over a thousand
dancers from more than 140 associated dance studios worldwide. This dance cohesion
brought together members of the Saraswati Tribe and turned their little pack into a family of
dance and music in the Alapadma dance studio. Members of the Sarasvati tribe are Suzana
Bedić, Maja Grdić Jarak, Iva Hećimović Duvnjak, Maja Tutavac, Silvija Martić and Petra
Volarević.

Odgovori