Serkan Tutar – WS Crazy drum solo / Roman havasi / Turkish Classic Oriental

S nama je na ovom slavlju kreativnosti orijentalnih, folklornih i fuzijskih plesova jedan od istinskih ikona ovog plesa, Serkan Tutar!!!

Serkan trenutno živi u Belgiji u kojoj podučava bliskoistočne plesove i nastupa. .

Podučava jasno i koncizno, te s izuzetnom ljubaznošću. Tražen je instruktor i mentor i bilo da ste novi plesač koji traži tjedne tečajeve ili iskusan plesač koji traži specijaliziranu radionicu, Serkanovo majstorstvo bliskoistočnog plesa i turskog stila trbušnog plesa i turskog romskog plesa pomoći će vam da postignete svoje ciljeve!

U svom pretrpanom rasporedu našao je vremena doći k nama i podijeliti s nama dio svog bogatog znanja.

Nekada davno Serkan Tutar gostovao je u Hrvatskoj i ponosni smo što ga možemo ugostiti još jednom!
Serkan nam se vraća s prekrasnim odabirom radionica!
Crazy drum solo na njegov veseli način te intersantan mix Roman havasi / Turkish Classic oriental ( tehnika, kombinacije i mini koreografija, uz upotrebu vela).
Na sceni, vidjet ćemo ga u koreografijama baladi stila te mixa roman havasija i turskog orijentalnog plesa.
________________________________________________________
Roman Havasi: Romski ples najviše utjecaja imao je na turski stil plesa, ali je prije svega specifičan po tome što se romski plesovi razlikuju od zemlje do zemlje.
Tijekom seljenja Romi su preuzimali folklorne elemente plesova naroda sa kojima su dolazili u doticaj. Postoje mnoge varijante ovog plesa, a mi ćemo imati priliku vidjeti turski Roman Havasi za koji je karakterističan 9/8 ritam.
Ovo je ples koji ne spada u podstil trbušnog plesa, a karakterizira ga izrazita veselost, ritmičnost i spontanost pokreta i emocija.
Turski orijentalni ples: veseo je, energičan i time dosta zahtjevan.
Odlikuju ga veliki i žustri pokreti, a može se vidjeti i dosta okreta i plesa na podu.
Serkan će izvesti specifične figure i elemente ovog lijepog stila.
Baladi: egipatski glazbeni stil,  s početka 20. stoljeća, odnosno, narodni stil egipatskog trbušnog plesa (Raqs Baladi). Ime mu znači “sa zemlje”.
Nastala je kada su se farmeri preselili u grad i počeli plesati u malim prostorima. Egipćani imaju Baladi ljude, Baladi kruh, Baladi ritmove, Baladi glazbu i Baladi ples.
______________________________________________________
Više o Serkanu Tutaru:
Serkan Tutar, dobro nam došao!

Odgovori